Popis
Využitie:
- Müsli - pri výrobe domáceho müsli na raňajky môžete pridať aj kľukvu.
- Kaša - posypte ráno svoju obľúbenú kašu kľukvou a takto si ju oslaďte.
- Šaláty - v ovocnom šaláte môže kľukva poslúžiť ako sladidlo, chutí výborne hlavne s jablkami.
- Pečenie - nebojte sa pridať chutnú kľukvu napríklad do cesta na bábovku, sušené ovocie dobre nahradzuje pri pečení čerstvé, len je trochu sladšie.
- Pochúťka - kľukva je výborná a môžete ju zobať samostatne, keď máte chuť na sladké.
- Sladkosti - kľukvu môžete obaliť v marcipáne alebo v čokoláde, tiež ju môžete rozmixovať napríklad s orechmi, semienkami a karobom a obaliť zmes v kokose.
- Marokánky s karobom - recept s kľukvou nájdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 5.
- Pohánková torta s ovocným agarom - tortu z kľukvy si môžete urobiť podľa receptu z časopisu Dobroty jeseň 2015 (s. 18).
Pri sušenom bioovocí dochádza k tzv. cukornatosti, ktorá sa prejavuje bielymi škvrnami na ovocí. Tento stav neznižuje kvalitu výrobku, ale naopak, je viditeľnou zárukou, že bioovocie nebolo ošetrené žiadnym chemickým prostriedkom, ktorý by zabraňoval cukornatosti.
Sušenie ovocia prispieva výrazne k jeho trvanlivosti a možno ho využiť ako alternatívu mimo sezóny čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť môžete kľukvu na pol hodiny pred použitím namočiť do teplej vody.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Plody kľukvy veľkoplodej* (Vaccinium Macrocarpon) 60 %, jablčný koncentrát* 29%, slnečnicový olej* 0,1 %. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechových plodov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste.