Popis
Využitie:
- nátierka - chutná je samotná na pečive, pre sladkú variantu môžete navrch natrieť svoj obľúbený džem, skvelo sedí aj do palaciniek alebo na lievance
- pečenie - arašidové maslo možno použiť aj pri pečení, bežne sa pridáva do cesta (sušienky) a niekde sa primiešava aj do krémov na torty
- omáčka - do horúceho pokrmu (napr. ryža, pohánka a zelenina) môžete primiešať arašidový krém, krásne sa rozpustí, jedlo bude ozvláštnené a nie tak suché
- nepečené dezerty - arašidový krém je skvelým pojidlom pre nepečené cukrovinky, stačí ho rozmixovať so sušeným ovocím, semienkami, karobom, potom zo zmesi urobiť guličky, ktoré nakoniec obalíte trebárs v kokose
- zmrzlina - krém zmiešajte v kokosovom mlieku a ochuťte trebárs škoricou alebo vanilkou či kakaom, nechajte zmraziť
- nápoje - skúste do svojho obľúbeného smoothie pred mixovaní pridať trochu arašidového masla, krásne sa tak rozpustí v horúcej čokoláde
- polievky - krémové polievky môžete navrch ozdobiť troškou arašidového krému
- náhrada vajec - niektorí odporúčajú arašidový krém ako náhradu vajec pre jeho pojivosť
Arašidový krém pochádza z USA, dnes je ale obľúbený po celom svete. Má hustú konzistenciu a klasickú béžovú farbu. Je ľahko slaný, ale skvelo sa hodí aj do sladkých jedál. Na americkom kontinente je známy už od 19. storočia, vo väčšom sa začal vyrábať v roku 1928 pod menom Peter Pan. Arašidové maslo sa bežne delí na hladké a chrumkavé, ktoré obsahuje kúsky arašidov.
Oddelenie oleja na povrchu výrobku je prirodzený jav, ktorý nemá vplyv na kvalitu produktu. Pred použitím stačí krém premiešať.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Pražené ARAŠIDY*, morská soľ. Môže obsahovať orechy a sezam. *BIOAlergény
Arašidy
Skladovanie
Skladujte pri izbovej teplote na tmavom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke.