Popis
Využitie:
- nátierka - chutí samotná na pečive, pre sladký variant môžete navrch natrieť svoj obľúbený džem, skvelo sa hodí aj do palaciniek alebo na lievance
- omáčka - do horúceho pokrmu (napr. ryža, pohánka a zelenina) môžete primiešať kešu krém, krásne sa rozpustí, jedlo bude ozvláštnené a nie tak suché
- nepečené dezerty - krém je skvelým spájadlom pre nepečené cukrovinky, stačí ho rozmixovať so sušeným ovocím, semienkami, karobom, potom so zmesi vytvarovať guličky, ktoré nakoniec obalíte trebárs v kokose
- nápoje - skúste do svojho obľúbeného smoothie pred mixovaním pridať trochu kešu krému
- polievky - krémové polievky môžete navrch ozdobiť troškou krému
- pečenie - krém možno použiť pri pečení, bežne sa pridáva do cesta (sušienky) a niekedy sa primiešava aj do krému na torty
Kešu orechy rastú na 12 metrov vysokom strome s názvom obličkovec západný. Pestuje sa v oblasti trópov a pochádza z Brazílie. Plodu stromu sa hovorí "kešu jablko" a nachádzajú sa v ňom jedlé nažky, ktoré poznáme práve ako orechy kešu. O kešu si môžete viac prečítať aj v našom článku.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
pražené KEŠU orechy*. *BIO. Môže obsahovať arašidy, ostatné orechy a sezam. Môže ojedinele obsahovať časti škrupín orechov.Alergény
Orechy
Skladovanie
skladujte pri izbovej teplote na tmavom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke.