Popis
Chuť kešu orechov je sladšia a menej intenzívnejšia než trebárs u arašidov alebo vlašských orechoch. Hodí sa tak do jedál, kde chcete mať len jemný náznak orieškovej chuti. Viac sa o kešu dočítate v časopisu Dobroty zima 2016.
Využitie:
- nátierka - chutná je samotná na pečive, pre sladký variant môžete navrch natrieť svoj obľúbený džem, skvelo sedí aj do palaciniek alebo na lievance
- omáčka - do horúceho pokrmu (napr. ryža, pohanka, rezance) môžete primiešať krém, krásne sa rozpustí, jedlo bude ozvláštnené a nie tak suché
- nepečené dezerty - krém je skvelým pojidlom pro nepečené cukrovinky, stačí ho rozmixovať so sušeným ovocím, semienkami, karobom, zo zmesi uváľať guličky, ktoré môžete nakoniec obaliť v kokose
- nápoje - skúste do svojho obľúbeného smoothie pred mixovaním pridať trochu krému
- polievky - krémové polievky môžete navrch ozdobiť troškou krému
- pečenie - krém možno použiť i pri pečení vašich obľúbených dezertov
Kešu orechy rastú na 12 metrov vysokom strome s názvom ladvinovník západný. Pestuje sa v oblasti trópov a pochádza z Brazílie. Plodu stromu sa hovorí „kešu jablko" a nachádzajú sa v ňom jedlé nažky, ktoré poznáme práve ako orechy kešu.
Českú rodinnú firmu NUTSPREAD založila Táňa Lišková v spodnom poschodí svojho domu. Do produkcie orechového krému zapojila celú svoju rodinu. Z pôvodného predaja do vidieckych zdravých výživ tak vznikol e-shop a pribudli zákazníci z celej republiky. Firma si zakladá na férovosti, kvalitných surovinách a osobnom prístupe ku každému zákazníkovi.
Zloženie
KEŠU ORECHY 100 %. Môže obsahovať stopy iných orechov, arašidov a sezamu.Alergény
Orechy
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C. Po otvorení do mesiaca spotrebovať.