Popis
Využitie:
- pochutina - orechy sú výborné aj len tak samotné, môžete ich trebárs servírovať k horúcemu nápoju, keď máte návštevu
- müsli - pridajte oriešky do vašich raňajok, v müsli ich chuť a chrumkavosť naozaj vynikne
- zmrzlina - nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotana urobia spolu výbornú zmrzlinu, stačí spoločne rozmixovať
- šaláty - ovocné aj zeleninové šaláty sú ideálnymi kandidátmi pre pridanie orechov
- krém - orechy rozmixujte do hladkého krému
- posyp - orechy vyniknú ako posyp na múčniku
- mlieko - z makadamových orechov je výborné mlieko, stačí rozmixovať orechy, zmiešať ich s horúcou vodou a znovu premixovať, potom ho nechajte 24 hodín odležať v chladničke, zase rozmixujte a preceďte, môžete dosladiť medom
Makadamové orechy rastú na stálozelených stromoch s názvom makadámia, ktoré sa vyskytujú prevažne v Austrálii. Jedná sa o veľmi odolnú rastlinu, ktorú možno pestovať aj u nás. Z orechov makadamie sa vyrába veľmi cenný a kvalitný olej pre kozmetický priemysel.
Zloženie
MAKADAMOVÉ ORECHY. Môže obsahovať stopy lepku a ostatných orechov.Alergény
Orechy
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.