Popis
Kráľovné sušeného ovocia! Zažiaria v ryžovom pudingu alebo ovocnom chlebíčku.
Nesírené sušené marhule vynikajú svojou sladkou medovou chuťou. Hodia sa ako zdravá náhrada sladkostí pre deti aj dospelých. V zime vám zase pripomenú leto a nahradia čerstvé marhule.
Využitie:
- pochúťka - samotné chutia sušené marhule výborne, môžete s nimi zahnať maškrtné chúťky
- sladké pečenie - nebojte sa do koláčov pridať sušené ovocie, pokiaľ zrovna nemáte čerstvé, len je treba recept prispôsobiť, keďže je sušené ovocie výrazne sladšie než čerstvé
- raňajky - marhule sú chutné ako prídavok do vašej kaše alebo do domáceho müsli
- cukrovinky - marhule môžete obaliť v marcipáne alebo čokoláde, tiež ich môžete rozmixovať trebárs s orechmi, semienkami a karobom a obaliť zmes v kokose
- omáčka - marhule uvarte vo vode a potom nakrájajte na drobné kúsky, následne si pripravíte svetlú zápražku a zalejte ju vývarom z marhúľ, povarte a pridajte marhule, dochucujte citrónom, medom, korením, soľou, hodí sa ku slaným pokrmom
Sušenie ovocia prispieva výrazne k jeho trvanlivosti a možno ho využiť ako alternatívu mimo sezónu čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť môžeme marhule na pol hodiny pred použitím namočiť do teplej vody.
Zloženie
Marhule sušené nesírené. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóji, orechov a sezamu.Skladovanie
Skladujte v suchu a chlade.