Popis
Využitie:
- Polievka - zmes stačí uvariť v dostatočnom množstve vody a ku koncu varenia polievku len dochutíte korením a bylinkami.
- Kaša - pri varení zmesi pridáme cesnak, majoránku, korenie a varíme, kým nemáme kašovitú konzistenciu, v prípade potreby zahustíme.
- Šalát - zmes uvarte, nechajte vychladnúť a pridajte k nej čerstvé listy ľadového šalátu, paradajky, uhorku a červenú papriku, ochuťte panenským olivovým olejom, vínnym octom a soľou.
Zmes inšpirovaná kuchárskym umením indiánskeho kmeňa Cherokee žijúceho dnes na juhovýchode USA. Títo Indiáni s obľubou varia polievku z hrachu veľmi podobnému českému v kombinácii s rôznymi druhmi fazule, ktorú si už po stáročia sami pestujú.
Vznik strukovinových zmesí HOPI sa datuje do roku 1995. Čerpajúcu inšpiráciu v prastarých receptoch a časoch, keď ľudia nepoužívali umelé dochucovadlá a chemické konzervačné látky, vyvinula spoločnosť skupinu 3 výrobkov (Siesta, Ontario, Ó hladné ja). Pôvodnými zakladateľmi spoločnosti boli vtedajší učitelia angličtiny Jana Gažarová (teraz Nováková) a Andrew Glueck (USA), ktorí sú jej hlavnými akcionármi dodnes.
Zloženie
Šošovica veľkozrnná 37 %, hrach žltý lúpaný rozpolený 23 %, hrach zelený rozpolený 23 %, vigna čínska (fazuľa čierne oko) 10 %, sušená mrkva, sušená cibuľa.Skladovanie
Skladujte v suchu. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.