Popis
O amarante si môžete tiež prečítať v našom časopise Dobroty jar 2013.
Amarant sa radí k pseudoobilninám, čo znamená, že medzi obilné trávy nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako. Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy. Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve. Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiatikov. Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao.
Rastlina, z ktorej amarant pochádza, sa nazýva láskavec. V Strednej Amerike ho pestovali Aztéci a Inkovia už 4000 rokov pred naším letopočtom. Dnes sa amarant prevažne pestuje v tropickom pásme, kde sa zrno zberá až trikrát ročne. Jedno zrnko má veľmi malé rozmery i váhu.
Extrudo Bečiče s.r.o. sa zameriava predovšetkým na produkty bez laktózy, lepku na bioptraviny a na kosher produkty. Spoločnosť funguje už od roku 1991. Je tiež držiteľom certifikátu kvality BRC. Firma sa tiež angažuje v boji proti detskej obezite a v snahe zaviesť do škôl zdravú výživu a bioprodukty.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Kukurica*, amarantová múka* 21 %, sušená cibuľa*, rasca* 2 %, soľ. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
skladujte v suchu. Po otevření spotřebujte do 2 dnů.