Popis
Využitie:
- dezerty - čokoládu môžete rozpustiť v horúcom kúpeli a zaliať s ňou trebárs ovocný šalát alebo pohár
- pečenie - nasekajte čokoládu na drobné kúsky a vmiešajte ju do cesta na bábovku alebo sušienky, z horkej čokolády si tiež môžete upiecť moderné brownies
- zmrzlina -nasekaná horká čokoláda urobí z vašej domácej zmrzliny delikatesu, stačí ju pri výrobe zamiešať do smotany
- omáčky - čokoládu môžete použiť na výrobu slanej omáčky, jej základ tvorí osmažená cibuľka, cesnak, tymian a chilli, potom sa pridáva čokoláda a nakoniec vývar, všetko prevarte 7 minút a dochuťte soľou a čiernym korením
- mexická kuchyňa- v mexických receptoch sa čokoláda hojne využíva aj v slaných pokrmoch, pridáva sa väčšinou v malých dávkach spoločne s korením
- raňajky - nalámanou či nastrúhanou čokoládou obohatíte svoju kašu aj sypké müsli
Značka Jardin Bio je od roku 1995 súčasťou skupiny Léa Nature, ktorá jej uvedeným na trh chcela predstaviť výrobky prispievajúce k blahu človeka aj prírody. 80% výroby Bio Jardin sa sústredí vo Francúzsku, jedná sa teda o miestneho regionálneho výrobcu. Aj väčšinu surovín značka získava priamo z Francúzska. Spoločnosť naviac daruje 1 % svojho obratu združeniam na ochranu životného prostredia.
Kakao pre výrobu čokolády je starostlivo vyberané s vďaka vysokej kvalite získava výrobok typické intenzívne čokoládové aróma. Naviac čokoláda neobsahuje lecitín, ktorý väčšinou v čokoláde nahradzuje kakaové maslo.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Kakaová hmota*, trstinový cukor*, kúsky karamelizovaných a pražených kakaových bôbov* 10 % (kakaové bôby* 7 %, cukor*), kakaové maslo*. Môže obsahovať stopy mlieka, lepku a orechov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
nevystavujte priamym slnečným paprskom. Uchovajte na tmavom, suchom a chladnom mieste.