Popis
Využitie:
- príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom
- závarka do polievky - skvele chutí v polievkach, ak ale máte vývar, uvarte ryžu zvlášť, aby vám ho nezakalila
- rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle
- pražená ryža - po uvarení môžete ryžu vo väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou pražiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčka a krátko dopečte, stačí už len korením dochutiť
- ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja
- sladké aj slané nákypy - aj keď má zvláštnu farbu, môžete ju rovnako ako bielu ryžu použiť aj do nákypov
Červená ryža je typická svojou pevnou šupkou. Vďaka nej má aj po uvarení ľahko chrumkavú konzistenciu. Ide teda o ryžu nelúpanú. Znamená to, že neboli zbavené šupky a následne brúsené a leštené. Šupka zaistí, že aj pri prevarení či prepečení si zachováva svoju pevnosť. Po uvarení má sladkú orechovú vôňu a môžete ju pokojne uvariť aj deň dopredu. Červená ryža vydrží bez straty chuti či dobrej konzistencie aj dva dni po uvarení.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Ryža červená*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.