Popis
A predsa sa nelepí! Túto ryžu nerozvaríte. Je kyprá a sypká - ideálna do zeleninových polievok či ako príloha „al dente".
Inakosť tejto ryže spočíva v tom, že sa zrná ryže pred samotným lúpaním namáčajú a špeciálne predparia. Pri tomto procese sa živiny presunú zo šupiek priamo do zrna ryže. Vďaka tejto procedúre sa parboiled ryža rýchlejšie uvarí, nerozvarí sa a nelepí sa. Jej farba je kvôli parnej úprave zľahka žltkastá. Po uvarení sa však zmení späť na bielu.
Hodí sa hlavne ako príloha alebo ako súčasť šalátov, ktorým dodá zaujímavú chuť, textúru i pridanú výživnú hodnotu.
Zloženie
Ryža parboiled dlhozrnná lúpaná*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Skladovanie
Pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti do 70 %.