Popis
Pri ryži s názvom natural je potrebné počítať s trochu dlhším časom prípravy. Natural ryža vám to ale vynahradí rýchlejším pocitom zasýtenia.
Využitie:
- Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým a mäsovým pokrmom.
- Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle.
- Smažená ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť.
- Ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, restovanú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja.
Ryža pochádza z tropických oblastí Ázie a Afriky. Domestikovaná bola približne pred 10 000 rokmi a dnes je jednou z najdôležitejších obilnín sveta. Ako hlavný príjem potravy ju má asi 1/4 obyvateľstva zemegule. Z ryže sa vyrába múka, nápoje, dezerty, ale aj pivo alebo víno. Budhistickí mnísi z ryže vytvárajú známe mandaly, ryžový papier je hojne využívaný v umení.
Tento výrobok ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Ryža dlhozrnná pololúpaná*, ryža červená dlhozrnná nelúpaná *, ryža čierna dlhozrnná pololúpaná *. Môže obsahovať stopy lepku. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.