Popis
Využitie:
- S omáčkou - zeleninová alebo smotanová, uvarené cestoviny stačí zaliať omáčkou a jedlo máte rýchlo na stole.
- Na sladko - z rozvareného ovocia urobíte skvelú omáčku alebo cestoviny len zalejete sirupom, zasypete kakaom či kokosom.
- Zapečené - uvarené, so zeleninou a zaliate smotanou ich môžete zapiecť v rúre.
- Šalát - vychladnuté cestoviny zmiešajte napríklad s fazuľou, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálievkou z kyslej smotany.
Raž je veľmi nenáročná obilnina na prírodné podmienky. Pestuje sa predovšetkým v strednej a severnej Európe aj vo vyšších nadmorských výškach. Raž má dve formy, ozimnú a jarnú. Ozimná forma sa vyskytuje častejšie. Z raže sa vyrába nielen múka, ale napríklad aj náhrada kávy, cestoviny alebo whisky či ražné pivo.
Cestoviny sú tmavšie, pretože raž je síce príbuzná pšenici, ale má tmavšie a tenšie zrno. Celozrnná múka sa od bežnej líši obsahom otrúb.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Celozrnná RAŽNÁ múka*. Môže obsahovať stopy vajec. *výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.