Popis
Cestoviny farfalle sú vyrobené z pšeničnej krupice, ktorá sa vyrába z kvalitnej tvrdej, čiže tvrdozrnnej pšenice alebo tiež semoliny. Hlavnou výhodou je, že nemajú tendenciu sa rozvárať. Ich chuť naviac pozdvihne kvalitný olivový olej. Vodu na varenie cestovín poriadne osoľte. So soľou určite nešetrite, na jede liter vody by mala prísť lyžica soli. Taliani dokonca tvrdia, že voda na varenie cestovín by mala byť slaná ako more.
Názov „farfalle" znamená v taliančine motýľ. A presne toho alebo tiež mašličky tieto drobné cestoviny pripomínajú. Ich veselý tvar si určite zamilujú nie len deti. K cestovinám Farfalle sa hodí paradajková alebo jemná zeleninová omáčka. Vďaka svojmu zaujímavému tvaru sa hodí aj do teplých či studených šalátov, ktoré ozvláštni a pridá im na sýtosti. Farfalle môžete tiež zapiecť alebo ich vyskúšať na sladko.
Zloženie
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupica*. Môže obsahovať stopy sóji a horčice. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste.