Popis
Využitie:
- s omáčkou - zeleninová alebo smotanová, uvarené cestoviny stačí zaliať omáčkou a jedlo máte rýchlo na stole
- na sladko - z rozvareného ovocia urobíte skvelú omáčku, alebo cestoviny len zalejeme sirupom, zasypeme kakaom či kokosom
- zapečené - uvarené so zeleninou a zaliate smotanou ich môžete zapiecť v rúre
- šalát - vychladnuté cestoviny zmiešajte napríklad s fazuľou, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálievkou z kyslej smotany
Pohánka sa k nám dostala v 15. storočí z Ruska a stala sa súčasťou českých jedál predovšetkým na Morave. Obľúbená je zvlášť vo Francúzsku, kde sa z nej robia známe tradičné palacinky - sladké crepes a slané galettes.
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej sa pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Ide o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Celozrnná špaldová múka* 90 %, pohánková múka* 10 %. Môže obsahovať stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.