Popis
Morská soľ prepožičiava čokoláde výraznú, avšak príjemnú slanosť. Pri vychutnávaní pocítite v ústach lahodnú maslovú chuť. Pokiaľ sa nebojíte experimentovať, použite túto čokoládu pri príprave jedál, do ktorých sa klasicky pridáva čokoláda obyčajná.
Využitie:
- dezerty - čokoládu môžete rozpustiť v horúcom vodnom kúpeli a zaliať ňou trebárs ovocný šalát alebo pohár
- pečenie - nasekajte čokoládu na drobné kúsky a vmiešajte ju do cesta na bábovku alebo sušienky, z horkej čokolády si tiež môžete upiecť moderné brownies
- zmrzlina - nasekaná horká čokoláda urobí z vašej domácej zmrzliny delikatesu, stačí ju pri výrobe zamiešať do smotany
- omáčky - čokoládu možno použiť pre výrobu slanej omáčky, jej základ osmažená cibuľka, cesnak, tymian a chilli, potom sa pridáva čokoláda a nakoniec vývar, všetko prevarte 7 minút a dochuťte soľou a korením
- mexická kuchyňa - v mexických receptoch sa čokoláda hojne využíva aj v slaných pokrmoch, pridáva sa väčšinou v malých dávkach spoločne s korením
- raňajky- nalámanou či nastrúhanou čokoládou obohaťte svoju kašu aj sypké müsli
Táto čokoláda bola vyrobená v Litve zo surovín najvyššej kvality. Intenzívne a farebné čokolády Mulaté sa líšia svojimi netradičnými príchuťami (napr. s morskou soľou, s tahini a praženým sezamom, s konopným proteínom, s vanilkou, škoricou a kajenským korením) a sú vyrábané s láskou. Certifikovaná kolekcia čokolád Mulaté bola inšpirovaná cestami za kakaom po strednej Amerike, Ázii a Afrike.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Kakaová hmota*, cukor*, kakaové maslo*, morská soľ 0,35 %, slnečnicový lecitín*. Môže obsahovať arašidy, orechy, sezamové semená a mlieko. *=BIO.Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom.