Popis
Využitie:
- pochutina - orechy sú výborné aj len tak samotné, môžete ich trebárs servírovať k horúcemu nápoju, keď máte návštevu
- raňajky - orieškami môžete obohatiť vaše obľúbené raňajkové müsli alebo kašu
- šaláty - ovocné šaláty sú ideálnymi kandidátmi pre pridanie orechov
- dezert - jogurtkami možno posypať napríklad zmrzlinové poháre a iné studené dezerty
Chuť orechov je sladšia a menej intenzívnejšia ako trebárs u arašidov alebo vlašských orechov. Kešu orechy rastú na 12 metrov vysokom strome s názvom obličkovec západný. Pestuje sa v oblasti trópov a pochádza z Brazílie. Plodu stromu sa hovorí "kešu jablko" a nachádzajú sa v ňom jedlé nažky, ktoré poznáme práve ako orechy kešu.
Zloženie
KEŠU ORECHY 33 %, jogurtová poleva 67 % (cukor, palmový tuk, SRVÁTKA, ryžová múka, jogurtový púder 3 %, slnečnicový lecitín, arabská guma, šelak) Môže obsahovať stopy lepku, arašidov.Alergény
Mlieko, Orechy
Skladovanie
Pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.