Popis
Karob (čiže svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii nie je treba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Zloženie
Karobová poleva 77 % (cukor, rastlinný tuk palmový, srvátka, karobový prášok 6,5 %, ryžová múka, emulgátor: slnečnicový lecitín, leštiace látky: [arabská guma, šelak]), banánové plátky 23 %. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, orechy a sezam.Alergény
Mlieko
Skladovanie
pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.