Popis
Využitie:
- na posypanie - bôbmi posypte hotové múčniky, ovocné šaláty alebo si ich pridajte do obľúbenej kaše či jogurtu
- domáca čokoláda - na prípravu domácej čokolády budete potrebovať len bôby a trstinový cukor, kakaové bôby 5 minút opražte na panvici, ešte teplé ich dajte do mixéra a mixujte, pridajte cukor a mixujte, kým sa neuvoľní kakaové maslo a zmes nezíska hladkú konzistenciu, na plech čokoládu vylejte do požadovaného tvaru, nakoniec môžete ešte teplú čokoládu posypať orieškami alebo sušeným ovocím
- nápoje - bôby sa dajú pri mixovaní pridať aj do smoothie
- omáčky - rozmixované a krátko opražené kakaové bôby môžete použiť na výrobu slanej omáčky, jej základ tvorí opražená cibuľka, cesnak, tymian a chilli, potom sa pridáva čokoláda a nakoniec vývar, všetko povaríme 7 minút a dochutíme soľou a korením
- mexická kuchyňa - v mexických receptoch sa čokoláda z bôbov hojne využíva aj v slaných pokrmoch, pridáva sa väčšinou v malých dávkach spoločne s korením
- dezerty - rozmixované bôby môžete využiť vo vašich klasických sladkých receptoch namiesto bežného kakaa
Kakaové bôby sú sušené plody kakaovníka, ktorý pochádza z tropickej oblasti Južnej Ameriky, kde sa pestoval už v 5. storočí. Vďaka Španielom sa kakaové bôby dostali do Európy a už v 16. storočí sa stali obľúbenou surovinou.
Kakaové bôby sú vlastne 100% kakao, takže ich nikdy nespotrebujete toľko ako bežne dostupné obyčajné kakao. Keď sa chceme zbaviť hladu, môžeme ich jesť aj samotné. Rýchlo zasýtia a vy tak môžete odohnať chuť na sladké. Pri prvom ochutnaní je ich chuť silne horká, čo vás môže prekvapiť. Pri ďalších kúskoch si túto nezvyčajnú chuť ľahko obľúbite.
Zloženie
Kakaové bôby drvené*. Môže obsahovať stopy lepku, orechov, arašidov, sóje a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti do 70 %.