Popis
Využitie:
- Pečenie - všade tam, kam by ste pri pečení dali kakao, môžete dať karob.
- Nepečené dezerty - príklad nepečeného dezertu z karobu nájdete v časopise Dobroty jeseň 2013 na str. 9 (raw mandľovo-pekanový dezert).
- Nátierky - ako urobiť túto sladkú nátierku zistíte v časopise Dobroty zima 2015-16 na str. 5 (zdravá nutella alias carobella) alebo v časopise Dobroty jeseň 2016, str. 23 (cícerová carobella)
- Sladkosti - v časopise Dobroty zima 2015-16 tiež nájdete na str. 30 recept na karobové pralinky.
- Kaša - namiesto kakaa môžete na ochutenie kaše použiť karob.
- Nápoje - karob pridajte napríklad do smoothie alebo sa inšpirujte receptom na ovsený chai v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 23.
- Karobové guľôčky - 100 g kešu, 50 g sušených marhúľ, 60 g datlí, 40 g lúpaného konopného semienka, 1 lyžičku kôry z biopomaranča, 2 lyžice šťavy z biopomaranča, 2 lyžice kokosového oleja a 2 lyžice karobového prášku rozmixujte, tvarujte guľôčky, obaľujte v karobe.
Karob (svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii netreba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Karobový prášok tmavý *. Môže obsahovať stopy lepku. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.