Popis
Využitie:
- kaša - z krupice môžete pripraviť chutnú kašu, v našom časopise Dobroty 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- zahusťovanie - krupica patrí medzi skvelých pomocníkov pri zahusťovaní, hodí sa predovšetkým do polievok
- knedle, halušky, noky - krupicu dobre využijete aj pri príprave varených príloh
- nákyp - z krupice uvarte hustú kašu, nechajte ju vychladnúť a zamiešajte do nej žĺtky a vyšľahaný sneh z bielkov, do zapekacej formy vrstvite túto zmes striedavo s ovocím, potom nechajte všetko zapiecť 15 minút na 200 °C, pri podávaní môžete dozdobiť sirupom
Kukurica je rastlina z čeľade lipnicovité, ktorá môže mať až šesť metrov. Pôvodne pochádza z Južnej Ameriky, kde sa pestuje už cez 5 000 rokov. Od miestnych indiánov sa kukurica spolu s Kolumbom dostala do Európy. Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. V Čechách ju na poliach nájdeme na južnej Morave.
Kukurica sa využíva ako krmivo, ďalej ako surovina na výrobu cukru, oleja a škrobu. Niektoré druhy sa pestujú ako zelenina. V potravinárstve sa z kukurice vyrábajú lupienky, múka, krupica alebo kaše. Obzvlášť v rozvojových krajinách je kukurica cenným zdrojom obživy.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zloženie
Kukurica*. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením.