Popis
Keď jedlo pripravíte z celozrnnej múky, môže mať tmavšie zafarbenie, než ste zvyknutí. Tmavšia farba ale neuberá pokrmu na chuti, práve naopak. Celozrnná múka krásne vonia, aj dobre chutí.
Využitie:
- pečivo - chlieb alebo sladkosti nahraďte vo svojom klasickom recepte bežnou celozrnnou špaldovou múkou a obohaťte tak svoj jedálny lístok o nový rozmer
- zahusťovanie - pretože je múka jemne namletá, môžete s ňou pokrmy opatrne zahusťovať
- vyprážanie - lievance, zemiakové placky, napríklad aj palacinky dobre chutia pripravené z celozrnnej špaldovej múky
- knedle, cestoviny, halušky - múku dobre využijete aj pri príprave varených príloh
Múka neobsahuje žiadne pridané látky zamedzujúce hrudkovitosti, regulujúce kyslosť alebo zlepšujúce kvalitu múky. Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej sa pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Ide o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina ako náhrada kávy.
Celozrnná múka je, bohužiaľ, veľmi obľúbená pre mole. Skladujte ju preto v chladničke, mrazničke alebo v špajze v uzavretej nádobe.
Zloženie
PŠENICA ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.