Popis
Keď jedlo pripravíte z celozrnnej múky, môže mať tmavšie zafarbenie, než ste zvyknutí. Tmavšia farba ale neuberá pokrmu na chuti, práve naopak. Celozrnná krupica krásne vonia, aj dobre chutí.
Využitie:
- kaša - z krupice môžete pripraviť chutnú kašu, v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- zahusťovanie - krupica patrí medzi skvelých pomocníkov pri zahusťovaní, hodí sa predovšetkým do polievok
- knedle, cestoviny, halušky - krupicu dobre využijete aj pri príprave varených príloh
- nákyp - z krupice uvarte hustú kašu, nechajte ju vychladnúť a zamiešajte do nej žĺtky a ušľahaný sneh z bielkov, do zapekacej formy dajte túto zmes striedavo s ovocím, potom nechajte všetko zapiecť 15 minút na 200 ° C, pri podávaní môžete ozdobiť sirupom
Krupica je nahrubo zomleté zrno obilia. Medzi krupicou a múkou je rozdiel len v hrubosti mletia. Hrubá múka je o niečo jemnejšie zomletá krupica.
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej sa pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Ide o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina ako náhrada kávy.
PRO-BIO, obchodná spoločnosť s r. o. je prvý český výrobca a významný dodávateľ širokého sortimentu kvalitných biopotravín. Značka BIOHARMONIE zahŕňa základné suroviny ako strukoviny, múky, cestoviny alebo olej. Spoločnosť sa snaží vrátiť do našich kuchýň zabudnuté tradičné plodiny, ako je práve pohánka alebo pšeno a špalda. PRO-BIO prevádzkuje vlastné moderné mlyny s ohľadom na ekologické poľnohospodárstvo.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
PŠENICA ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu najviac 75 %.