Popis
Využitie:
- Kaša - z krupice môžete pripraviť chutnú kašu, v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať.
- Zahusťovanie - krupica patrí medzi skvelých pomocníkov pri zahusťovaní, hodí sa predovšetkým do polievok.
- Knedle, cestoviny, halušky - krupicu dobre využijete aj pri príprave varených príloh.
- Nákyp - z krupice uvarte hustú kašu, nechajte ju vychladnúť a zamiešajte do nej žĺtky a ušľahaný sneh z bielkov, do zapekacej formy dajte túto zmes striedavo s ovocím, potom nechajte všetko zapiecť 15 minút na 200 ° C, pri podávaní môžete ozdobiť sirupom.
Pohánka sa k nám dostala v 15. storočí z Ruska a stala sa súčasťou českých jedál predovšetkým na Morave. Obľúbená je zvlášť vo Francúzsku, kde sa z nej robia známe tradičné palacinky - sladké crepes a slané galettes.
PRO-BIO, obchodná spoločnosť s r. o. je český výrobca a významný dodávateľ širokého sortimentu kvalitných biopotravín. Značka BIOHARMONIE zahŕňa základné suroviny - strukoviny, múky, cestoviny alebo olej. Spoločnosť sa snaží vrátiť do českej kuchyne zabudnuté tradičné plodiny, ako je pohánka alebo pšeno a špalda. PRO-BIO prevádzkuje vlastný moderný mlyn s ohľadom na ekologické poľnohospodárstvo.
Tento výrobok ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Pohánka *. Môže obsahovať stopy sezamu. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu najviac 75 %.