Popis
Využitie:
- pečivo - ražnú múku môžete miešať s pšeničnou a upiecť si chutný chlieb alebo pizzu
- sladké pečenie - nebojte sa z ražnej múky pripraviť tuhšie dezerty, ako sú napríklad sušienky, typickým receptom býva ražný perník
- zahusťovanie - pretože je múka jemne namletá, môžete ňou pokrmy opatrne zahusťovať
Pečivo z raže je trochu tuhšie a cesto z nej horšie kysne, preto sa často kombinuje s pšenicou či špaldou. V Nemecku a vo Škandinávii sú veľmi obľúbené ražné krekry. Bohužiaľ, celozrnná múka je veľmi obľúbená pre mole. Skladujte ju preto v chladničke, mrazničke alebo v špajze v uzavretej nádobe.
Raž je veľmi nenáročná obilnina na prírodné podmienky. Pestuje sa predovšetkým v strednej a severnej Európe aj vo vyšších nadmorských výškach. Raž má dve formy, ozimnú a jarnú. Ozimná forma sa vyskytuje častejšie. Z raže sa vyrába nielen múka, ale napríklad aj náhrady kávy, cestoviny alebo whisky či ražné pivo.
Múka neobsahuje žiadne pridané látky zamedzujúce hrudkovitosti, regulujúce kyslosť alebo zlepšujúce kvalitu múky. Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
RAŽ*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.