Popis
Prepustené maslo je v Indii známe ako ghí, ale mohlo by sa mu hovoriť aj prečistené maslo. Klasické maslo sa totiž postupne rozohrieva a prepúšťa vo vodnom kúpeli, dokým sa z neho neodstráni voda a iné prímesi. Týmto tradičným postupom vznikne čistý tuk. Proces prepúšťania môže trvať až 10 hodín. Dobre uskladnené ghí vydrží mesiace a má vyšší bod prepaľovania ako bežné maslo.
Príklady receptov, v ktorých využijete prepustené maslo:
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
bezvodý MLIEČNY tuk* min.99,3%. *BIOAlergény
Mlieko
Skladovanie
V suchu a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.