Popis
Smotana je výborným pomocníkom pri varení aj pečení, neodporúčame ju ale k šľahaniu kvôli nižšiemu obsahu tuku.
Využitie:
- polievky - pridajte alternatívu smotany do vašej obľúbenej polievky, jej chuť bude vďaka nej plná a jemnejšia zároveň
- omáčky - sójová alternatíva smotany môže byť aj základom smotanových omáčok
- dezerty - pri výrobe zmrzliny alebo trebárs talianskej špeciality panna cotta skúste namiesto mliečnej smotany tú sójovú, chuť dezertov zostane rovnako dobrá ako predtým
- zapekanie - smotana funguje pri zapekaní zemiakov alebo cestovín rovnako dobre ako bežná mliečna
- nápoje - káva alebo smoothie, oboje možno zjemniť sójovou smotanou
- dresingy - pokiaľ je váš dresing príliš hustý, možno ho nariediť alternatívou smotany
Zloženie
SÓJOVÝ nápoj* 85 %, slnečnicový olej, cukor, emulgátor: SÓJOVÝ lecitín, stabilizátor: xantanová guma a karagenan, soľ, aróma. *zodpovedá norme NF V 29-001, sóje bez GMO z FrancúzskaAlergény
Sójové bôby
Skladovanie
Po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 5 dní.