Popis
Cestoviny fusilli sú vyrobené z pšeničnej krupice, ktorá sa vyrába z kvalitnej tvrdej, teda tvrdozrnnej pšenice alebo tiež semoliny. Hlavnou výhodou je, že nemajú tendenciu sa rozvárať. Ich chuť najviac pozdvihne kvalitný olivový olej. Vodu na varenie cestovín poriadne osoľte. So soľou určite nešetrite, na jeden liter vody by mala prísť lyžica soli. Taliani dokonca tvrdia, že voda na varenie cestovín by mala byť slaná ako more.
Názov cestoviny fusilli je odvodený od slova „fuso", teda vreteno. Tieto špirálovité cestoviny vďaka svojmu tvaru výborne držia omáčku. Sú vynikajúce so zeleninovými či syrovými omáčkami. Skúste ich tiež premiešať s dobrým bylinkovým pestom alebo ich pridať do teplého či studeného zeleninového šalátu, ktorý ozvláštni svojim zaujímavým tvarom a pridajú mu na sýtosti.
Zloženie
Tvrdozrnná celozrnná PŠENIČNÁ krupica* Cappelli. Môže obsahovať stopy sóje a horčice. * produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste.