Popis
O vločkách sme toho veľa napísali v časopise Dobroty Jar 2016. Nájdete tam veľký prehľad všetkých u nás predávaných vločiek, tipy na použitie, recepty a aj niečo o lepku a vločkách.
Využitie:
- polievka - v krémových polievkach vločky povarte a rozmixujte
- krutóny - vločky zmiešajte so semienkami, korením a olejom, rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 15 minút pri 160 ° C, hodia sa do polievky aj šalátu
- knedličky - vločky zmiešajte so strúhaným údeným tempehom, vajíčkom a bylinkami
- pečivo - nahraďte jednu štvrtinu múky vločkami
- placky, karbonátky, sekaná - vločky sa dajú kombinovať so strukovinami, vajíčkami, zeleninou, bylinkami a korením, všetko rozmixujte a podľa potreby tvarujte
- sladké - vločky sa dajú pridať do muffinov, sušienok, lievancov alebo nepečených sladkostí
- posýpka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vločiek, 6 lyžíc ryžového sirupu a 4 lyžice olivového oleja
- nátierky - opraženú zeleninou zalejte vodou, pridajte vločky, povarte, rozmixujte a dochucujte
Jačmenné vločky sa pripravujú zo zrna, ktoré je nasiaknuté, uvarené a zlisované. Jačmenné vločky veľmi dobre držia tvar, dokonca najlepšie zo všetkých vločiek. Nie sú teda celkom vhodné na prípravu kaše. Oproti ostatným vločkám majú tiež väčší rozmer.
Jačmeň ľudia poznajú asi 3000 rokov, je to jedna z najstarších poľnohospodárskych plodín. Pratypom domestikovaného jačmeňa je jačmeň tibetský, dnes sa pestuje jačmeň siaty. Je veľmi odolný a znáša aj drsnejšie podnebie. Nájdeme ho predovšetkým na severnej pologuli, dokonca aj v oblastiach nad 4000 metrov nad morom a za polárnym kruhom.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Vločky JEČMENNÉ*. Môže obsahovať arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.