Popis
O vločkách sme toho veľa napísali v časopise Dobroty jar 2016. Nájdete tam veľký prehľad všetkých u nás predávaných vločiek, tipy na použitie, recepty a aj niečo o lepku a vločkách.
Využitie:
- polievka - v krémových polievkach vločky povarte a rozmixujte
- kaša - z ryžových vločiek urobíte výbornú kašu, nezabudnite pridať orechy, ovocie, semienka a sirup, na prípravu kaše potrebujete variť vločky v mlieku alebo v jeho alternatíve
- knedličky - vločky zmiešajte so strúhaným údeným tempehom, vajíčkom a bylinkami
- placky, karbonátky, sekaná - vločky sa dajú kombinovať so strukovinami, vajíčkami, zeleninou, bylinkami a korením, všetko rozmixujte a podľa potreby tvarujte
- sladké - vločky sa dajú pridať do muffinov, sušienok, lievancov alebo nepečených sladkostí
- nátierky - opraženú zeleninou zalejte vodou, pridajte vločky, povarte, rozmixujte a dochucujte
- lievance s tahini a malinovou redukciou - vyskúšajte recept z časopisu Dobroty jar 2016 na str. 14
- mlieko, puding - vločky uvarte a aj s vodou na varenie ich rozmixujte, mlieko môžete ochutiť, napríklad medom, ak chcete puding, dajte do vody viac vločiek a zmes nechajte vychladnúť
Vďaka neutrálnej chuti sa ryžovými vločkami pokrmy dobre zahusťujú, zjemňujú a nastavujú. Vločky sú vyrobené z celozrnnej ryže, ide vlastne o lisovanú ryžu. Sú veľmi populárne, napríklad v Indii, kde sa z nich pripravuje jedlo vo forme rýchleho občerstvenia.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Vločky ryžové*. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.