Popis
V našom časopise Dobroty jar 2016 sme spracovali rozsiahlu tému o vločkách. Nájdete tu porovnania jednotlivých druhov vločiek, tipy a recepty na použitie, zaujímavé informácie o lepku a mnoho iných zaujímavosti.
Tipy a recepty na použitie:
- Kaša - vločky stačí zaliať horúcou vodou alebo rastlinným či živočíšnym mliekom, pre krémovejšiu chuť vločky pár minút povarte
- Krémové polievky - do zeleninovej polievky pridajte vločky, chvíľku povarte a rozmixujte, s množstvom opatrne, vločky zväčšia objem
- Pečivo - pri príprave chleba, lievancov, sušienok alebo dalamániek nahraďte 1/4 múky vločkami
- Smoothie - rozmixujte obľúbené ovocie vodou, rastlinným nápojom alebo mliekom, podľa chuti pridajte zaparené alebo povarené vločky, semienka, jogurt, sirup, zeleninu či čokoľvek iné
- Placky, burgery, sekaná - vločky ľahko rozmixujte s dusenou alebo restovanou zeleninou, uvarenými strukovinami, pridajte vajce alebo Hrašku, opraženú cibuľku, bylinky, cesnak, soľ a podľa potreby vodu, opražte alebo pečte v rúre
- Nátierky - ľahko opraženú zeleninu zalejte trochou vody, pridajte vločky (stačí trochu na zahustenie), pár minút povarte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctom a lahôdkovým droždím, podľa chuti môžete pridať tofu alebo tempeh
- Granola - vločky zmiešajte s obľúbeným sirupom a olejom (výborný je olivový alebo kokosový), podľa chuti môžete pridať sušené ovocie, oriešky, semienka, sušený kokos, kakaové bôby, škoricu, karobový prášok, vopred namočené pohánkové krúpy; za občasného premiešania pečte 60 minút pri 110 ° C
- Posýpka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vločiek, 6 lyžíc ryžového sirupu a 4 lyžice olivového oleja
- Nepečené sladkosti - rozmixujte vločky s vopred namočeným sušeným ovocím, kokosovým olejom a sirupom, môžete pridať semienka, oriešky, sušený kokos, karobový prášok alebo škoricu; vytvarujte guľôčky a obaľujte ich v sušenom kokose, karobe alebo sezame
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Vločky RAŽNÉ*. Môže obsahovať glutén, lupinu, sóju, arašidy, ostatné orechy a sezam. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.