Popis
Ovsené vločky sa vyrábajú z napareného a lisovaného obilného zrna.
V našom časopise Dobroty jar 2016 sme spracovali rozsiahlu tému o vločkách. Nájdete tu porovnania jednotlivých druhov vločiek, tipy a recepty na použitie, zaujímavé informácie o lepku a mnoho iných zaujímavosti...
V ponuke máme tiež certifikované bezlepkové ovsené vločky Tilquhillie.
Tipy a recepty na použitie:
- Kaša
- vločky stačí zaliať horúcou vodou alebo rastlinným či živočíšnym mliekom;
- pre krémovejšiu chuť vločky pár minút povarte;
- recept na ovsenú kašu nájdete na strane 18 v časopise Dobroty jar 2016. - Krémové polievky
- do zeleninovej polievky pridajte vločky, chvíľku povarte a rozmixujte;
- s množstvom opatrne, vločky zväčšia objem;
- recept na mrkvovú polievku s ovsenými vločkami je napísaný na strane 12 v časopise Dobroty jar 2016. - Pečivo
- pri príprave chleba alebo dalamániek nahraďte 1/4 múky vločkami. - Muffiny
- recept na karfiolové muffiny nájdete na strane 16 v časopise Dobroty jar 2016. - Plnka
- recept na vločkovú plnku s mandľami nájdete na strane 13 v časopise Dobroty jar 2016. - Smoothie
- rozmixujte obľúbené ovocie vodou, rastlinným nápojom alebo mliekom, podľa chuti pridajte zaparené alebo povarené vločky, semienka, jogurt, sirup, zeleninu... - Placky, burgery, sekaná
- vločky ľahko rozmixujte s dusenou alebo restovanou zeleninou, uvarenými strukovinami, pridajte vajce alebo hrášok, opraženú cibuľku, bylinky, cesnak, soľ a podľa potreby vodu, opražte alebo pečte v rúre;
- na strane 12 v časopise Dobroty jar 2016 nájdete recept na cícerové placky so sójovými a ovsenými vločkami. - Lievance
- nahraďte 1/4 múky vločkami. - Nátierky
- ľahko opraženú zeleninu zalejte trochou vody, pridajte vločky (stačí trochu na zahustenie), pár minút povarte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctom a lahôdkovým droždím, podľa chuti môžete pridať tofu alebo tempeh, červenú lúpanú šošovicu (pridajte k zelenine a 15 minút duste, potom pridajte vločky a ešte chvíľku povarte). - Sušienky
- nahraďte 1/4 múky vločkami. - Granola
- vločky zmiešajte s obľúbeným sirupom a olejom (výborný je olivový alebo kokosový), podľa chuti môžete pridať sušené ovocie, oriešky, semienka, sušený kokos, kakaové bôby, škoricu, karobový prášok, vopred namočené pohánkové krúpy; za občasného premiešania pečte 60 minút pri 110 ° C. - Posýpka
- rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vločiek, 6 lyžíc ryžového sirupu a 4 lyžice olivového oleja. - Nepečené sladkosti
- rozmixujte vločky s vopred namočeným sušeným ovocím, kokosovým olejom a sirupom, môžete pridať semienka, oriešky, sušený kokos, karobový prášok alebo škoricu;
- vytvarujte guľôčky a obaľujte ich v sušenom kokose, karobe alebo sezame.
Zloženie
OVSENÉ vločky. Môže obsahovať arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.Alergény
Lepok
Skladovanie
Pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.