Recepty
Kapustnica so sušenými slivkami
Kapustnica, tradičná polievka našich babičiek. Tá naša je doplnená o červenú šošovicu a zahustená ovsenými vločkami. Kyslú chuť pekne vyvažujú sušené slivky a zjemňuje rastlinná smotana.
- Vegánsky
- Ľahké
- 50 minut
Ingrediencie
Ako na to?
-
Kyslú kapustu pokrájajte na menšie kúsky, vložte do hrnca a pridajte bobkový list. Zalejte vodou tak, aby bolo ponorené, a varte 20 minút.
-
Na oleji nechajte zosklovatieť na kocôčky nakrájanú cibuľu, pridajte papriku, rascu a krátko osmahnite.
-
Prisypte olúpané a na kocky nakrájané zemiaky, vločky, červenú šošovicu, sušené slivky a zalejte 800 ml vody. Osoľte a varte do zmäknutia zemiakov.
-
Pridajte varenú kapustu a krátko spoločne povarte.
-
Dochuťte lahôdkovým droždím, zjemnite rastlinnou smotanou a prehrejte.