Popis
Agar ju nutné priviesť k varu, aby mohol následne želírovať. K tuhnutiu naopak nepotrebuje chladničku, pretože k nemu dochádza pri 35-40 °C. Čas nutný ku stuhnutiu je omnoho kratší ako pri želatíne.
Tipy na použitie:
- torty, poháre, aspiky
- pudingové dezerty - panna cotta, nepečený cheesecake
- džem - 500 g ovocia rozmixujte alebo roztlačte a priveďte k varu, pridajte vopred namočenú 1 lyžičku agaru a varte, pokiaľ sa agar nerozpustí, nakoniec oslaďte podľa chuti. Skladujte v chladničke alebo zavarte
- želé cukríky pre deti alebo ozdoba na múčniky - uvarte agar v ovocnom džúse a vlejte do foriem na ľad, tekutinu tiež môžete v tenkej vrstve vyliať na plech, nechať stuhnúť a vykrajovať rôzne tvary
Želírovacia látka agar - agar je nenahraditeľný produkt pre vegetariánov a vegánov a skvelý aj pre kohokoľvek iného. Agar bez problémov nahradí živočíšnu želatínu, je pritom čisto rastlinný. Vyrába sa z morských rias a v Ázií ide už po stáročia o najbežnejší želírujúci prostriedok. Vzniká povarením červenej morskej riasy tengusa, vzniknutý vývar ma po schladení gélovitú konzistenciu a nakoniec úplne ztuhne. Táto hmota sa následne usuší a potom pokrája, nadrtí alebo namelie.
Amylon je česká značka škrobových potravín, napríklad pudingov, knedlí, kaší, zahusťovadiel, palaciniek, zemiakových placiek, kypriacich práškov a ďalších. História Amylonu siaha až do konca 19, storočia, samotná firma Amylon bola založená v roku 1912 zlúčením dvoch škrobárni v Pribyslave v Nižkove. Od roku 2011 vyrába Amylon radu bezlepkových produktov v bio kvalite, ktoré môžete nájsť v našom sortimente. Amylon podporuje miestnu výrobu.
Bipotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Agar* (Rhodophyceae). *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu do 30°C