Popis
Tipy na použitie:
- vývar - do veľkého hrnca vložte rôzne druhy zeleniny - nemala by chýbať mrkva, cibuľa, kúsok morskej riasy, vňatka, bylinky a nechajte variť kľudne aj niekoľko hodín, potom preceďte
- šaláty - s riasami bude váš obľúbený zeleninový šalát ešte chutnejší a zaujímavejší, stačí ich nasypať navrch
- korenie - rozdrvením rias získate exotické korenie, ktoré môžete do pokrmov pridávať podľa ľubovôle
- polievky - riasy pridávajte až po uvarení, v polievke skvelo chutí a vzhľadovo sa dá ľahko zameniť za pažítku alebo petržlenovú vňatku
Názov "Nori" pochádza z japončiny a označuje jedlé morské riasy. Bežne sa s týmito riasami obaľuje sushi alebo ryžové gule. Často sa tiež používajú ako obloha či korenie do rezancov a polievok. Sú preslávené výbornou chuťou.
Najväčším producentom tejto riasy sú Japonsko, Kórea a Čína. Rastlina vyžaduje neznečistené prostredie, takže ju možno pestovať iba v čistých pobrežných vodách. Pestovanie je komplikované, je totiž potreba čistá voda, správna teplota vody, kvalitná sejba aj správne načasovanie sejby a zberu. Riasy sú zbierané tradičným spôsobom, v niektorých oblastiach dokonca stále ešte ručne. Následne sa sušia na listoch papieru alebo sa riasy rozdrvia a sušia na sieťach.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Morské riasy Wakame (Undaria), Nori (Porphyra), Dulse (Palmaria)*. Môže obsahovať stopy kôrovcov. Prípadný biely povlak nie je závadný. Jedná sa o vykryštalizovanú morskú soľ. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
V uzavretom obale.