Bulgur jačmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE

Bulgur sa môže pripravovať na sladko aj na slano a v pokrmoch dobre nahradí alebo doplní ryžu. Uvaríte s ním voňavý pilaf alebo rýchly šalát tabouleh. Bulgur sa hodí aj na prípravu fašírok, zeleninových placiek a sladkých kaší. Viac

Hodnotenie Nehodnotené
Kód produktu 210 075
Skladom

Cena: 1,66 €  / 0,66 € za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Bulgur si pripravovali už starovekí Babylončania, Chetiti a Židia. Jačmenný bulgur sa vyrába zo zŕn jačmeňa, ktoré sa najskôr očistia a predvaria, potom usušia a nakoniec nalámu na menšie kúsky. Vďaka tejto úprave má dlhšiu trvanlivosť a je rýchlo uvarený.

Tipy na použitie:

  • Bulgurom môžete úspešne nahradiť alebo doplniť ryžu - či už ako prílohu alebo v rizote a v paellách.
  • V kombinácii so strukovinami, napríklad šošovicou alebo cícerom, vynikne jeho jemná oriešková chuť.
  • Ochuteným bulgurom môžete plniť a zapekať zeleninu, napríklad paradajky, papriky alebo cukety.
  • Bulgur sa dá použiť aj do múčnikov a sladkých jedál - bulgur je dobrý na sladko, uvarený na kašu napríklad s vanilkou a škoricou. Alebo vmiešajte uvarený a vychladnutý bulgur do cesta na cookies.

Recepty:

  • Bulgurová kaša:
    Bulgur uvarte v rastlinnom mlieku, pridajte sušené ovocie, oriešky, semienka a dochuťte sirupom.
  • Bulgurové rizoto:
    Recept nájdete tu.
  • Slivkovo-pomarančový bulgur:
    Recept je napísaný na strane 2 v Dobrotách zima 2013-14.
  • Zapečené paradajky s bulgurom a nivou:
    6 veľkých paradajok,
    150 g bulguru,
    50 g tmavozelenej šošovice,
    100 g bio balkánskeho alebo vegánskeho syra Cheezly,
    1 žltá paprika,
    1 červená cibuľa,
    1 lyžička zeleninového bujónu Würzl,
    4 lyžice olivového oleja,
    čerstvé bylinky (hladkolistá petržlen alebo koriander).

    1. Paradajky umyte, odkrojte spodok a opatrne vydlabte. Vydlabanú dužinu môžete použiť do zeleninového šalátu alebo na prípravu polievky.
    2. Šošovicu a bulgur uvarte do mäkka a ochuťte bujónom.
    3. Na oleji osmažte na kocky nakrájanú červenú cibuľu, pridajte nakrájanú papriku a restujte.
    4. Vmiešajte do bulguru spoločne s nakrájanou nivou, uvarenou šošovicou a bylinkami.
    5. Paradajky naplňte zmesou a v predhriatej rúre zapečte 10-15 minút pri 180 ° C.

Zloženie

JEČMEŇ*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Alergény

Lepok

Skladovanie

Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.

  • Legislatívne zaradenie Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
  • Poľnohospodárska produkcia Nemecko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 486 kJ / 337 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 64,9 g
z toho cukry: 0,67 g
Bielkoviny: 9,1 g
Soľ: 0,0 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

Buďte prvý, kto vloží recenziu k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Prihlásiť

Ďalšie v kategórii

Ďalšie produkty Sbalit produkty

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článok

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.