Popis
Veľký rozbor strukoviny sme pre vás pripravili v časopise Dobroty jeseň 2016. Nájdete tu mnoho užitočných rád, ako cícer spracovať.
Využitie:
- kaša - klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach namiesto bežného polievka - rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celý cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
- karbonátky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán
- omáčky - cícer chutí skvele v omáčkach
- zahustenie - rozmixovaný cícer zahustí polievku aj omáčku
- šaláty - cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
- cícerová mussaka - recept na túto špecialitu nájdete v časopise Dobroty jeseň 2012 na str. 6
- cícerová karobela - tip na sladkú nátierku z cíceru hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2016, podobným spôsobom môžete pripraviť aj slanú nátierku, k cíceru sa hodí cesnak, bylinky alebo napríklad sušené paradajky
Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaný bol pred 7 000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazule všeobecnej.
Spoločnosť La BIO IDEA funguje už vyše 25 rokov. Výroba produktov prebieha v Sicílii a v jej okolí, odkiaľ tiež pochádzajú všetky suroviny. Značka sa snaží svojou produkciou zapadnúť do prirodzeného spôsobu života na Sicílii.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Cícer*, pitná voda, jedlá soľ morská. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.