Popis
Veľký rozbor strukovín sme pre vás pripravili v časopise Dobroty jeseň 2016. Nájdete tu mnoho užitočných rád, ako šošovicu spracovať.
Využitie:
- Polievky - šošovicu pridajte do zeleninovej polievky, vyskúšajte náš recept na farmársku šošovicu
- Krémy - zo šošovice zmixujte hladký krém s poriadnou dávkou horúcej vody, ochuťte cesnakom a chilli, exotickú verziu docielite pridaním kokosového mlieka a kurkumy
- Nátierka - rozmixovaná šošovica a pšeno spolu skvelo fungujú ako chutná nátierka
- Zahusťovanie - so šošovicou zahustíte guláš alebo iné hutné, trebárs zeleninové jedlo v hrnci
- Rizoto - s bulgurom a ďalšími klasickými prísadami, ktoré bežne dávate do rizota, vytvoríte zo šošovice výborné a ľahké jedlo
- Kaše - šošovicu jednoducho rozmixujte, prípadne pridajte trochu horúcej vody pre hladšiu konzistenciu, dochucujte podľa ľubovôle korením
- Na sladko - šošovicu rozmixujte so smotanou a banánom, obľúbený pokrm predovšetkým u detí
- Šalát - šošovica sa môže pridať aj do studeného šalátu, dobre sa hodí napríklad k brokolici a ryži, skúsiť môžete aj náš šalát so zemiakmi a aromatickou zálievkou
- Placky - šošovicu kombinujte s bylinkami, cesnakom, chilli, červenou cibuľou a zasypte ryžovou múkou, vytvorte placky a usmažte na panvici
Spoločnosť La BIO IDEA funguje už cez 25 rokov. Výroba produktov prebieha v Sicílii a v jej okolí, odkiaľ tiež pochádzajú všetky suroviny. Značka sa snaží so svojou produkciou zapadnúť do prirodzeného spôsobu života na Sicílii.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Šošovica sušená* 60 %, pitná voda 39,3 %, morská soľ 0,7 %.. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.