Popis
Úžasný základ pre nepečené raw torty. Doma sú aj v receptoch, čo voňajú diaľkami. Kuskus a tažín s datľami je takmer povinný!
Datľovník pravý plodí tmavo hnedé oválne plody, ktorým hovoríme datle. K domestikácii tejto rastliny došlo už v období medzi 3. a 4. tisícročím. Pochádza z oblasti Mezopotámie a vďaka človeku sa dnes pestujú od severnej Afriky cez Blízky východ až po pravý breh rieky Indu. V týchto oblastiach sú datle významnou súčasťou kuchyne. Často sa pečú na masle alebo sa lisujú do bochníka s názvom "adšu".
Vďaka sušení sa u datli výrazne zlepšuje ich trvácnosť. Niektorým stravníkom ale prídu sušené datle príliš tuhé, v takomto prípade je vhodné ešte pred konzumáciou namočiť datle do vody alebo mlieka. Datle majú silnú sladkú chuť, ktorá môže byť náhradou iných sladkostí nie len u detí.
Zloženie
Datle sušené. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.Skladovanie
Skladujte v suchu a chlade.