Popis
Estragón, alebo tiež palina dračia, je naproste nepostrádateľnou bylinkou vo francúzskej kuchyni. Nemusíte sa však ľakať jeho druhého mena. Na rozdiel od paliny pravej je nahorklý len zľahka a vyniká svojou hrejivou sladkastou chuťou a vonia po aníze. V niektorých herbároch ho môžete nájsť pod názvom dračia vňať, pretože svojim tvarom pripomína práve dračí chvost.
Najčastejšie sa používa na pečenie alebo grilovanie hydiny či rybieho mäsa. Svoju unikátnu chuť dodá tiež zeleninovým a vaječným pokrmov a štipkou estragónu neurobíte chybu ani v omáčke alebo v polievke. Pri varení s estragónom si dávajte pozor na jeho množstvo a dávkujte ho po štipkách. Má totiž výraznú chuť aj vôňu, ktorá sa však uvoľňuje pomaly.
Zloženie
estragón*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
v suchu a chlade.