Popis
Bio vanilkový prášok sa získava rozomletím fermentovaných toboliek vanilkovej orchidei. Jeho aróma je hrejivá, smotanovo sladkastá s kvetinovými podtónmi. Jeho vôňa pôsobí sladko a nevinne, zároveň má aj účinky afrodiziaka. Pravá vanilka nesmie chýbať vo vanilkových rožtekoch, vanilkovej zmrzline alebo pudingu. Skvelo si rozumejú aj s mliečnou ryžou. Vanilkový prášok využijete v teplej aj studenej kuchyni.
Vanilka sa zvyčajne používa skôr do sladkých jedál. Skúste ísť však ešte trochu ďalej a s vanilkovým práškom zaexperimentovať. Pridajte štipku aj do slaných jedál a rozšírte ich chuť o ďalší chuťový rozmer. Vykúzlite s ich pomocou nezvyklú zálievku na šalát alebo prisypte trošku do domáceho chilli con carne a uvidíte ako budú spolustolovníci vynášať vaše kulinárske umenie až do nebies.
Tipy na použitie:
- pšenovník s jablkami - recept hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2017 na str. 21
- jablčná štrúdľa - tip na použitie vanilky v tomto múčniku sa nachádza na str 27 časopisu Dobroty jeseň 2017
- vanilkový cukor - vanilka sa s cukrom premieša najlepšie, keď zmes krátko premixujete
- ostré exotické jedlá - skúste vanilkou zľahka dochutiť napríklad mexické fazule
Zaujíma vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Vanilka pravá*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
V suchu a chladu.