Popis
Škorica je usušená kôra zo škoricovníku, preto má pomerne drevitú konzistenciu. Do pokrmov sa pridáva buď celá (po vyvarení sa vyjme), čerstvo sa nastrúha alebo sa používa jej mletý variant. Celá škorica nesmie chýbať vo varenom vine alebo punči. Dodá povestnú bodku mliečnej ryži, koláčom a ďalším dezertom. Taká domáca škoricová zmrzlina je tiež veľký gurmánsky zážitok.
Škoricu si väčšina z nás spojuje s kľudným časom Vianoc. Má hrejivé účinky, čo v mrazivej zime väčšina z nás naozaj ocení. Celú škoricu v bio kvalite určite preto môžete darovať ako menší darček na Ježiška alebo na Mikuláša. Celá škorica sa tiež výborne hodí na výrobu voňavých ozdôb nie len na stromček.
Zloženie
Škorica Ceylon mletá*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
V suchu a chladu.