Popis
Škoricu uplatníte predovšetkým v dezertoch, skvele chutí napríklad s orechmi, hruškami a jablkami. Dobre sa hodí tiež k tekvici. Škoricou môžete okoreniť aj pečené kura. Chutné je aj živočíšne alebo rastlinné mlieko ochutené medom a škoricou. Med všeobecne v kombinácii so škoricou bude vždy dobrá voľba. Škorica je dôležitým základom perníkového korenia a tradičnou súčasťou českej žemľovky. So škoricou si budú rozumieť aj slivky a lekvár.
Škorica je zomletá kôra škoricovníka, čo je vždy zelený tropický strom. Škoricovník je človeku známy už vyše 6000 rokov a prvé zmienky o ňom pochádzajú z Číny. Na českom území sa škorica používa od 15. storočia. Z listov, konárov a kvetov stromu sa získava škoricový olej, ktorý sa využíva na výrobu liečivých prostriedkov. Kôra sa okrem potravinárstva využíva tiež pri výrobe voňaviek, kozmetiky, likérov alebo liekov.
Spoločnosť SONNENTOR je so svojimi biopotravinami na českom trhu už 30 rokov. Zameriavajú sa predovšetkým na čaj a korenie. Ich hlavnou ideou je hlboká, dlhodobá a obojstranne výhodná spolupráca s biopestovateľmi. Ide im predovšetkým o trvalo udržateľný rozvoj a ekologické poľnohospodárstvo. Výrobky tejto značky obsahujú byliny bez rezíduí agrochemikálií alebo geneticky modifikovaných organizmov.
Zloženie
Škorica mletá Cassio *. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladovať v suchu a chlade.