Popis
Škoricu uplatníte predovšetkým v dezertoch, skvelo chutí napríklad s orechmi, hruškami a jablkami. Dobre sa hodí taktiež k tekvici. Škoricou môžete ochutiť aj pečené kura. Chutné je tiež živočíšne alebo rastlinné mlieko ochutené medom a škoricou. Med obecne v kombinácii so škoricou bude vždy dobrá voľba. Škorica je dôležitým základom perníkového korenia a tradičnou súčasťou českej žemľovky. So škoricou si budú rozumieť aj slivky a lekvár. Celú škoricu môžete použiť tiež pre výrobu voňavých dekorácii.
Škorica je kôra škoricovníku, čo je stálozelenný tropický strom. Škoricovník je človeku známi už cez 6 000 rokov a prvé zmienky o ňom pochádzajú z Číny. Na českom území škoricu používajú od 15. storočia. Z listov, vetví a kvetov stromu sa získava škoricový olej, ktorý sa využíva k výrobe liečivých prostriedkov. Kôra sa okrem potravinárstva používa tiež pri výrobe voňaviek, kozmetiky, likérov alebo liekov.
Zloženie
Škorica celá*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladovať v suchu a chlade.