Popis
Rímska rasca je síce kríženec klasickej rasce, svojou chuťou sa od nej však dosť odlišuje. Jej chuť je veľmi prenikavá a ľahko nahorklá. Používa sa typicky v arabskej a indickej kuchyni. V arabskej kuchyni sa pridáva do už zmieneného hummusu, v tej indickej je potom súčasťou zmesi korení, ako je kari, garam masala alebo tandoori. Rímska rasca nesmie chýbať tiež v mexickej špecialite chilli con carne.
Nemusíte sa s ňou obmedzovať len na slané pokrmy - v Indii sa z nej dokonca pripravujú limonády. Rovnako ako jej tradičná, rozšírenejšia sestra pôsobí proti nadúvaniu a pomáha s trávením ťažších jedál. Pri korenení s rímskou rascou na to choďte pozvoľna. Je veľké umenie to s ňou neprehnať a pridať do jedla tak akurát. Pre zintenzívnenie a paradoxne aj zjemnenie chutí je dobré ju krátko nasucho orestovať.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Rímska rasca celá* (Cuminum cymium). *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladovať v suchu a chlade.