Popis
Červeným fazuliam sa tiež niekedy hovorí „chilli fazuľa". Sú totiž klasickou prísadou do mexického pokrmu chili con carne. Navyše sa dobre kombinujú s pikantnými jedlami. Ochutiť ich môžete napríklad korením alebo chilli či štipľavou paprikou. Fazule sú po uvarení trochu sladkasté a rýchlo zasýtia. Rastlina pochádza zo Strednej Ameriky, dnes sa ale pestuje aj v Afrike.
Využitie:
- polievky - strukoviny dobre ladia so zeleninou, hubami, zemiakmi, obilninami
- placky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán
- zapečená - fazuľu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. na lasagne alebo musaku
- v omáčke - fazuľa môže skvele nahradiť mäso v omáčke
- kaša - rozmixovaná strukovina slúži dobre ako príloha
- šalát - vychladenú fazuľu možno zamiešať do šalátu a obohatiť tak jeho chuť, výborne bude chutiť s kukuricou, paprikou, paradajkami a chutným dipom
- ratatouille s fazuľou - 300 g fazule pripravte podľa návodu, na oleji osmažte 3 nakrájané cibule, 6 nasekaných strúčikov cesnaku, pridajte na kocky nakrájanú väčšiu cuketu, 5 pokrájaných paradajok, 5 zelených paprík a 5 kociek bujónu s provensalským korením, 10 minút duste, prelejte do pekáča, zalejte 680 g paradajkového pretlaku a pečte 30 minút, potom primiešajte fazuľu, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do pohárov a zavárajte 15 minút pri 80 ° C
- chilli con carne - tradičný mexický pokrm bude vynikajúci s touto fazuľou
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Fazuľa červená ľadvina, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.