Popis
Využitie:
- polievky - strukoviny dobre ladia so zeleninou, hubami, zemiakmi, obilninami
- placky - rozmixujte varenú strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlata z oboch strán
- zapečená - fazuľu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. lasagne alebo musaka
- v omáčke - fazuľa môže skvelo nahradiť mäso v omáčke
- kaša - rozmixovaná strukovina slúži dobre ako príloha
- šalát - vychladenú fazuľu možno zamiešať do šalátov a obohatiť tak jeho chuť
- nátierka - strukoviny mixujte s dusenou alebo pečenou zeleninou, s uvarenou ryžou, s vločkami, s hubami, s uvarenými obilninami, s nátierkami z orechov a semienok, s trochou kvalitného panenského oleja
- fazuľovo-hubový guláš - recept z časopisu Dobroty jeseň 2016 zo str. 18
- pečenie - rozmixovanými strukovinami môžete pri pečení nahradiť múku alebo jej časť
- sladký krém - skúste uvarenú a scedenú fazuľu rozmixovať s ďatľovým sirupom na hladký krém, môžete ho jesť samotný alebo s ním plniť sladké pečivo
Tip: Už pri namáčaní šupka začína odpadať, uvarená fazuľa sa dá pomerne ľahko olúpať. Fazuľu je treba vopred namočiť aspoň na 12 hodín a následne ju variť 65-70 minút.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Fazuľa biela veľká*. Môže obsahovať stopy lepku a sójových bôbov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.