Popis
Využitie:
- Polievky - strukoviny dobre ladia so zeleninou, hubami, zemiakmi, obilninami.
- Placky - rozmixujte varenú strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán.
- Zapečená - fazuľu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. na lasagne alebo musaku.
- V omáčke - fazuľa môže skvele nahradiť mäso v omáčke.
- Kaša - rozmixovaná strukovina slúži dobre ako príloha.
- Šalát - vychladenú fazuľu možno zamiešať do šalátu a obohatiť tak jeho chuť.
- Nátierka - strukoviny mixujte s dusenou alebo pečenou zeleninou, s uvarenou ryžou, s vločkami, s hubami, s uvarenými obilninami, s nátierkami z orechov a semienok, s trochou kvalitného panenského oleja.
- Fazuľovo-hubový guláš - recept z časopisu Dobroty jeseň 2016 zo str. 18.
- Pečenie - rozmixovanými strukovinami môžete pri pečení nahradiť múku alebo jej časť.
- Sladký krém - skúste uvarenú a scedenú fazuľu rozmixovať s datľovým sirupom na hladký krém, môžete ho jesť samotný alebo s ním plniť sladké pečivo.
Tip: Už pri namáčaní šupka začína odpadávať, uvarená fazuľa sa dá pomerne ľahko olúpať.
Zloženie
Fazuľa biela veľká. Môže obsahovať stopy lepku.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.