Popis
Využitie:
- príloha - uvarené mungo premiešajte s restovanou cibuľkou a cesnakom alebo s bylinkami
- šalát - uvarené a vychladnuté mungo skvele chutí s čerstvou zeleninou, mungo môžete zmiešať s ryžou, nastrúhaným jablkom a mrkvou a dochutiť všetko medom, sezamovým olejom, petržlenovou vňaťou, jablčným octom, muškátom a bylinkovou soľou
- polievka - pri varení stačí k mungu pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu, a na konci dochutiť
- rizoto - klasické rizoto môžete obohatiť touto fazuľou
- karbonátky (fašírky) - nastrúhanú a restovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajíčkom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme karbonátky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 stupňov
- polievka - restujte šalotku a cesnak s kurkumou, rímskou rascou, mletou škoricou a s chilli, zalejte vývarom a pridajte mungo, varte do mäkka, dochucujte soľou, citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom
Fazuľu je potrebné pred použitím namočiť aspoň na 2 hodiny. Pri varení použite čerstvú vodu, aby ste predišli nadúvaniu. Mungo soľte až po uvarení, inak vám vo vode stvrdne.
Mungo fazuľa je semeno rastliny vigny zlatej. Vigna pochádza z Indie a pestuje sa dnes ako tam, tak napríklad aj v Číne alebo v Thajsku. V Číne je fazuľa mungo známa už od roku 3000 pred naším letopočtom. Vigna je kríčkovitá rastlina väčšinou nie vyššia ako meter a jej fazuľky sú ukryté v strukoch. Možno ju dokonca pestovať aj u nás.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladovanie
Skladujte v suchu a chladu.