Popis
Využitie:
- Polievky - strukoviny dobre ladia so zeleninou, hubami, zemiakmi, obilninami.
- Placky - rozmixujte uvarenú strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán.
- Zapečená - fazuľu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. na lasagne alebo musaku.
- V omáčke - fazuľa môže skvele nahradiť mäso v omáčke.
- Kaša - rozmixovaná strukovina slúži dobre ako príloha.
- Šalát - vychladenú fazuľu možno zamiešať do šalátu a obohatiť tak jeho chuť, tip na šalát s navy nájdete v časopise Dobroty leto 2016 na str. 19 (Fazuľový šalát so sušenými paradajkami, opečenou cuketou a balkánskym syrom).
- Nátierka - strukoviny mixujte s dusenou alebo pečenou zeleninou, s uvarenou ryžou, s vločkami, s hubami, s uvarenými obilninami, s nátierkami z orechov a semienok, s trochou kvalitného panenského oleja.
Fazuľa navy pochádza z Ameriky, kde bola domestikovaná domorodými obyvateľmi. Získala svoje meno podľa toho, že na konci 19. storočia bola hojne využívaná v strave amerických vojakov. Je potrebné ju pred varením namočiť aspoň na 8 hodín a následne v novej vode 40 minút variť.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Fazuľa navy *. Môže obsahovať stopy lepku. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri relatívnej vlhkosti do 70 %.